Camera en camjo

Vroege Vogels TV 2019-2021

Voor Vroege Vogels TV ben ik veel op pad om filmbeelden te maken in de mooiste gebieden van ons land: van de Biesbosch tot Lauwersmeer en van de Westerschelde tot Zuid-Limburg. Hieronder een scene uit de aflevering over de natuur in en rond Arnhem:

Natuurfilm Alblasserwaard: ‘De Wilde Waard’

Momenteel ben ik druk met het maken van een natuurfilm over de Alblasserwaard: ‘De Wilde Waard’. In dit filmpje laat ik zien hoe ik de bevers van de Avelingen probeer te filmen. De Avelingen is een prachtig natuurgebied tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Dankzij de vele wilgen is het gebied uitstekend geschikt voor bevers.

Korte film ‘Rammeltijd’ op WFFR

In de winter en het vroege voorjaar van 2018 heb ik heel wat koude dagen doorgebracht in de weilanden van Giessenburg om de spectaculaire paartijd van hazen te filmen, het zogenaamde rammelen. Deze korte film werd geselecteerd voor het Wildlife Film Festival Rotterdam en genomineerd voor twee awards. RTV Rijnmond maakte er een leuke reportage over:

Ook andere media en natuurorganisaties besteedden er aandacht aan:

Vroege Vogels TV 2018

Hieronder een compilatie van shots voor het voorjaarsseizoen van Vroege Vogels TV 2018..


Een reportage uit de eerste aflevering over het natuurgebied bij Fort Pannerden waar ik onder andere bevers in hun burcht filmde.

Vroege Vogels TV 2017

In 2017 heb ik een serie korte films gemaakt voor Vroege Vogels over bijzondere natuur in Nederland. In deze showreel zie je een compilatie hiervan.

Via de links hieronder kun je de volledige items terugkijken:

Stichting Natuurbeelden 2016-2017

De afgelopen twee jaar heb ik veel gefilmd voor Stichting Natuurbeelden. Een korte compilatie van filmbeelden die ik in de zomer van 2017 schoot:

Een korte compilatie van filmbeelden die ik in de lente van 2017 schoot:

Een compilatie van de mooiste shots van 2016 voor Stichting Natuurbeelden:

Een korte impressie van drie dagen filmen bij een beverburcht aan de Hunze, Drenthe. Naast twee volwassen bevers en twee jongen, woont er ook een muskusrat.

Vroege Vogels TV 2016

Voor het televisieprogramma Vroege Vogels (BNN-VARA) maakte ik in 2016 verschillende items. Hier vind je een aantal voorbeelden:

Flamingo’s op het Grevelingenmeer
Op het Grevelingenmeer kun je momenteel exotisch aandoende bezoekers zien: flamingo’s! Elk jaar komt deze groep vanuit het broedgebied in Duitsland naar dit meer om te overwinteren.

Drukke tijd voor de eekhoorn
De herfst is een drukke periode voor eekhoorns. Onrustig rennen en springen ze door het bos op zoek naar voedsel. Ze moeten nu extra veel eten om een dikke vetlaag op te bouwen voordat de winterse kou inzet.

Veel watervogels op de Ouderkerkerplas
De Ouderkerkerplas aan de rand van Amsterdam ligt ’s winters vol met watervogels. Het water ligt ingeklemd tussen de stad, de A9 en de A2 en lijkt niet zo’n geschikte plek. Maar de plas heeft een belangrijk voordeel: omdat het heel diep is en het water een beetje zout, vriest het maar zelden dicht.