Webvideo’s voor Vroege Vogels

Vroege Vogels
De afgelopen jaren heb ik veel filmpjes gemaakt voor de website van Vroege Vogels: van tipvideo’s over natuurlijk tuinieren of het spotten van groot wild tot filmpjes over bijzondere diersoorten of gebeurtenissen Hieronder een selectie van de leukste reportages.

Watervogels op een kluitje in wak

Door de langdurige vorst zijn de meeste sloten en plassen in de Krimpenerwaard bedekt met ijs. Slechts her en der vind je nog een wak. En die werken als een magneet op de watervogels in het gebied.

Zeldzame witkopstaartmees in de tuin

Als je trouw vogelvoer in de tuin aanbiedt, kun je zomaar ineens een bijzondere soort aantreffen. Dat geluk had Annie Keizer. Zij heeft een zeldzame witkopstaartmees in de tuin.

Zwermende raven op de Hoge Veluwe

Ooit leefden ze in hier in grote getallen: raven. Maar begin vorige eeuw werd deze vogel in ons land verketterd en was het een zeer zeldzame vogel geworden. Sinds 1969 komen ze gelukkig weer in ons land in het wild voor, met name op de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

Vroege Vogels: Slim vogels voeren
Een serie korte filmpjes over hoe je allerlei vogelsoorten naar je tuin lokt in de winter. In deze eerste aflevering staan de zaadeters centraal, zoals mussen, vinken en groenlingen. In de tweede video staan boomklauteraars centraal, zoals specht, boomklever en boomkruiper. In de derde aflevering lokken we de roodborst en andere insecteneters. In de vierde aflevering over mezen kun je zien hoe we een voedersilo maken.

Vroege Vogels: Eekhoorn in de tuin
Niks vermakelijker dan een eekhoorn in de tuin. Maar hoe maak je de tuin aantrekkelijk voor eekhoorns? En wat moet je doen als je een moederloze of gewonde eekhoorn vindt? Beelden uit deze reportage zijn gebruikt voor het TV-item over eekhoorns.

Groot wild spotten: 5 gouden tips
In Nederland kun je fantastisch groot wild spotten. Edelherten, damherten, wilde zwijnen en reeën, je kunt ze allemaal tegenkomen. Waarom gebeurt dat dan zo zelden? En hoe kun je dit veranderen? Met de vijf tips van boswachter Lennard Jasper moet het goed komen.

Vroege Vogels: Tuin vol libellen
Hoe ziet het wonderlijke leven van een libel eruit en hoe kun je de tuin daar op inrichten? Libeldeskundige Kars Veling laat het zien en geeft nuttige tips.

Vroege Vogels: Ottersporen herkennen
Op steeds  meer plekken in Nederland duiken otters op. Een perfect moment om zelf eens op zoek te gaan naar ottersporen. Beelden uit deze reportage zijn ook gebruikt voor de televisiereportage Otters versus bevers van vroege Vogels TV.

Vroege Vogels: Egels in winterslaap
Hoe kun je egels helpen bij de voorbereiding op een lange, energie-vretende winterslaap? Beelden uit deze video zijn ook gebruikt voor de televisiereportage over winterslaap van Vroege Vogels TV.

Vroege Vogels: Tuin vol reptielen en amfibieën
In Nederland leven allerlei prachtige reptielen en amfibieën. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze kunnen ook wel wat hulp gebruiken. Dus hoe maak je de tuin een paradijs voor padden, salamanders, hagedissen en misschien zelfs ringslangen?

Vroege Vogels – Vleermuizenkast
Vleermuizen kunnen zelf geen nest maken. Kun je ze helpen door een vleermuiskast op te hangen?

Vroege Vogels: Steenmarter in de tuin
De steenmarter staat er om bekend dat hij overlast kan veroorzaken in huis, dus waarom zou je er een in je tuin willen?

Fruitboom planten
Wat is de beste tijd voor het planten van een fruitboom en op welke manier doe je dat?

Natuurvijver
Vroege Vogels pleit voor meer natuurrijke tuinen. Een manier om dit te bereiken is de aanleg van een natuurlijke vijver.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vraag

Kunt u de informatie die u zocht niet vinden, vul dan onderstaand contactformulier in met uw vraag.

[contact-form-7 404 "Not Found"]